Malzemeler
hamuru için;
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı dışına)
- 200 gram margarin (eritilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
iç harcı;
- 4 adet orta boy patates (haşlanmış)
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- karabiber
- kırmızı pul biber
- tuz
Hazırlanışı
Öncelikle yoğurma kabımızın içine hamur malzemelerinin hepsini ekleyelim ve aldığı kadar un ilave ederek yoğuralım.
Tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ dökelim, doğranmış kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra salça ve haşlanmış patatesleri ilave edelim 2-3 dakika kavuralım, baharatları da ekleyip ocaktan alalım.
Hamurdan bezeler alalım yuvarlak şekillerde açalım. Ortasına harç koyalım ve “D” şeklinde kapatalım. Bu işlemi diğer bezelerde de tekrarlayalım ve tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim susam ilave edelim ve 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder