25 Mart 2015 Çarşamba

Kısır Tarifi

Malzeme Listesi:
  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 1 demet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 ya da 2 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 çay bardağı kadar zeytin yağı
  • 1 adet limon suyu
  • Salata yaprakları
  • 1 tutam mayonez, marul

Nasıl Yapılır:
  • Bulgurları sıcak suda bir tencereye ekleyin ve üzerine sıcak su koyun iyice karıştırın ve haşlanması bekleyin.  Bulgurların suyunu çekmesini bekleyin, suyunu çektikten sonra ise soğuması için bir kenar da beklemeye bırakın.
  • Ardından ise soğanları ince bir şekilde kıyın, hazırlamış olduğunuz maydanoz, yeşil soğan nane domates salçasını, tuz, kara biber, kırmızı biber, zeytin yağını ve limonu suyunu soğumuş olan bulgurun üzerine ekleyin ve bütün malzemelerin iyice karıştırın. Kısırın salçasının kıvamında ne çok fazla ne de çok az olmaması gereklidir tam kıvamın da olmalıdır. Ayrıca kısır ikramlarınızı salata yaprakları ile servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder